SAS startar en ny direktlinje till Madeira från Stockholm Arlanda Airport. Den portugisiska ön som är populär bland svenskar har ett behagligt klimat hela året och erbjuder en fantastisk natur. Avgångarna till huvudstaden Funchal sker på lördagar mellan 28 oktober och 28 april.

– Vi är glada över att kunna komplettera Arlandas utbud med den nya destinationen Madeira. Årligen reser cirka 20 000 charterresenärer till det populära resmålet och nu får de en möjlighet att kunna flyga direkt från Arlanda. Vi ser ett stadigt växande intresse för Portugal och välkomnar SAS satsning på ytterligare en portugisisk destination utöver sommarens säsongslinje till Lissabon, säger Elizabeth Axtelius, flygmarknadsdirektör på Swedavia.

– Vi fortsätter att anpassa våra destinationer efter våra resenärers önskemål, och ser att allt fler vill resa med oss på fritiden, inte minst på sommaren. I år storsatsar vi förutom Portugal även på Spanien, Kroatien, Italien och Grekland med nya direktlinjer under sommaren till bland annat Lissabon och nu lägger vi inför vinterprogrammet även till Madeira, säger Anders Wahlström, försäljningschef, SAS Sverige.

SAS kommer att flyga till och från den portugisiska ön Madeira på lördagar mellan den 28 oktober och 28 april. Linjen planeras att flygas med en av SAS nya Airbus A320neo, med SAS nya kabin och 15-18 % lägre klimatutsläpp. Arlanda – Funchal, avgår lördagar kl. 09.30 och landar 14.05. Funchal – Arlanda, avgår lördagar kl. 15.05 och landar 21.35.