Norfin presenterar Prata Living Concept – den största bostadsutvecklingen under uppbyggnad i Lissabon, designad av Renzo Piano Building Workshop. Lissabon den 28 november 2017 – Den första etappen av byggandet av Prata, det mest ambitiösa arkitektoniska och urbana projektet i Lissabon, är färdigt.

Efter att första etappen blev klar, såldes de första lägenheterna om totalt 499 bostäder och mer än 244 000 m2 byggyta, vilket anses vara den största fastighetsutvecklingen i Lissabon. Projektet förvaltas av Norfin – ett ledande portugisisk oberoende fastighetsinvesteringgsföretag -och förväntas vara färdig i slutet av 2027.

Prata, är designad av det internationella arkitektföretaget Renzo Piano Building Workshop, grundad av den italienska arkitekten Renzo Piano. Han är bl a vinnare av Pritzkerpriset och arkitekten bakom till Pompidou-centret i Paris (och även designmuseum i Värnamo). Han kombinerar både urbanism och arkitektur i en eftertraktad miljö vid floden Tagus, där nya bostadshus, grönområden och affärer skall återuppväcka Marvila-distriktet.

Byggnaderna är inspirerade av Lissabonsk tradition, särskilt de keramiska azulejosplattorna, ett gammalt, slitstarkt och enkelt material som används här för fasaden och som uppfyller de nuvarande energikraven.

Prata Living Concept, som är ett ambitiöst utvecklingsprojekt där kontor, bostads- och affärsverksamheter sammanfogas, är en del av Parque das Nações som i stor skala bidrar till att göra Lissabon till en världsreferens för den moderna arkitekturen.

Lissabon är en stad som välkomnar miljontals turister per år och samtidigt strävar efter att bli en av städerna med högst livskvalitet. Som svar på denna strävan, erbjuder projektet många möjligheter, som alla kan möta de mest varierade krav.

Detta gamla industriområde förändras och blir snabbt ett av de mest populära områdena i Lissabon. Detta är i stor utsträckning resultatet av utvecklingsprojektet, eftersom det utgör en investeringsmöjlighet för dem som väljer att köpa under byggnadsfasen.

Utvecklingsprojektet Prata kombinerar den senaste tekniken och det mest hållbara och bestående materialet. Resultatet är ett modernt projekt, perfekt anpassat till den befintliga stadsstrukturen med den framtida staden som vi alla vill bygga.

För mer information om Prata-projektet, besök: http://pratalivingconcept.com/