Pestana CR7 är det omtalade boutique-hotellet som ingen mindre än fotbollsspelaren Cristiano Ronaldo har varit med att utveckla. Hotellet återfinns i Funchal på Madeira, som också är fotbollsstjärnans hemstad. Här blandas design, urban atmosfär och kitschig inredning med matchtröjor, självporträtt och fotbollsdetaljer.

– Gillar man design, fotboll och Ronaldo är det här en dröm. Förutom att hotellet i sig är en upplevelse finns även ett museum och en staty rest i hans ära i direkt anslutning till hotellområdet, säger Magdalena Öhrn, informationschef Ving.

Pestana CR7, som nu finns i Vings program, öppnade upp sina portar för allmänheten i somras och utmärker sig med sin häftiga design och kitschiga detaljer, men framför allt är det Cristiano Ronaldo och hans liv och karriär som gjort hotellet känt. Här pryds väggarna av porträtt och matchtröjor och fotbollsstjärnan har även låtit dekorera golven i korridorerna med heltäckningsmattor som liknar gräsmattorna på fotbollsplanen.

Bor gör man i designade rum i eklektisk stil där högteknologiska lösningar såsom Bluetooth för trådlös musikstreaming samt stämningsbelysning och Apple TV är några av de faciliteter som erbjuds.

Hotellet ligger bredvid kryssningshamnen i Funchal och kan, förutom alla Ronaldo-detaljer och den häftiga utsikten över inkommande kryssningsfartyg, även locka med ett fint poolområde på taket, en restaurang samt faciliteter som exempelvis utomhusgym och jacuzzi. Hotellet har även en bar som gästas av dj:s vissa kvällar i veckan.