Praia de Marinha på Algarvekusten i Portugal utsågs nyligen till Europas tredje bästa strand och den 18:e bästa i hela världen av TripAdvisor. När de presenterade en lista över Europas 25 bästa stränder är det hela fyra av de bästa stränderna som återfinns på Algarvekusten, dit Ving erbjuder resor till tre olika resmål.

Praia de Marinha, Praia Dona Ana, Praia da Falesia och Praia Gale är fyra stränder på Algarvekusten som samtliga kommer med på listan över Europas 25 bästa stränder, enligt TripAdvisor. Till alla fyra tar man sig lätt med bil från Vings resmål Albufeira, Vilamoura och Praia da Rocha.

–Efterfrågan på resor till de klassiska resmålen ökar och bara sedan i fjol ser vi en tioprocentig ökning på resor till Portugal. Utefter Algarvekusten finns ett stort antal stränder, både små och större, som är otroligt vackra och ofta med lite dramatisk inramning, säger Magdalena Öhrn, informationschef på Ving.

I Travellers´Choice har miljontals resenärer gjort sin röst hörd och röstat fram de bästa hotellen, de bästa resmålen och de bästa stränderna. Om de fyra Algarve-stränderna på topplistan kan man läsa:

Plats 3: Praia da Marinha – Klassisk Algarve-strand som har allt: sand, klippor, berg, grottor och valv. Och dessutom kristallklart vatten och ett rikt liv under ytan.
Plats 16: Praia Dona Ana – Väldigt vackert.
Plats 18: Praia da Falesia – Härlig strand, spektakulär.
Plats 25: Praia Gale – Underbar strand.

Ving erbjuder flexibla paketresor till Lissabon samt till Costa da Caparica, Estoril/Cascais och Sesimbra i området kring huvudstaden. Likaså till tre resmål på Algarvekusten: Albufeira, Vilamoura och Praia da Rocha. Ving erbjuder även veckoresor till resmålen Funchal, Prazeres, Santo da Serra och Ponta do Sol på Madeira.