Från Portugal med kärlek lanseras nu äntligen Ramos Reserva 2016. Uppföljaren till kritikersuccén Ramos Reserva 2015 som bland annat kallats ”bästa boxen någonsin” av Sveriges främste vinskribent Håkan Larsson, samt kammat hem årets tyngsta vinpris ”Årets Vinare”.

Den nya årgången 2016 har även getts en ny, uppdaterad design där den karaktäristiska trästrukturen blivit mer framträdande.

Alentejo i Portugal är en av världens främsta exportörer av naturkork, och den visualiserade trälådan symboliserar korkekens innanmäte – kärnan, själva hjärtat, i produktionen. För det är inte för intet Portugals främste vinmakare João P Ramos kallar Ramos Reserva för sin ”signaturblend”. Vinet, som funnits på den svenska marknaden sedan i början av 2000-talet, har blivit synonymt med vinmakaren, även om han må ha långt fler prisvinnande prestigeviner på sitt samvete.

I Ramos Reserva samsas just Portugals signaturdruvor aragonês, trincadeira och syrah, vilket ger sig tillkänna genom en kryddig doft med toner av mörka röda bär och en fruktig smakpalett med bland annat med mörka plommon, lakrits och viol.
Ramos Reserva har gjort till sitt kännetecken att lämpa sig extraordinärt väl ihop med ett brett spektra maträtter. Till alltifrån fredagspastan, lördagsgrillningen och söndagssteken gifter sig Ramos Reserva mer än väl.

– Äntligen får vi lansera ytterligare ett praktverk från Portugal! Den nya årgången Ramos Reserva 2016 är än mer elegant och komplex i sin struktur än sin föregångare. På en exklusiv journalistprovning för landets främsta vinskribenter fick nya 2016 ett strålande mottagande. Det ska bli enormt spännande att följa hur den nya designen och årgången av Ramos Reserva 2016 tas emot på den svenska marknaden, kommenterar produktchef Thomas Larsson, Hermansson & Co, förväntansfullt.