Färsk statistik från flygbolaget KLM visar att KLM:s svenska resenärer drömmer om Bangkok och Barcelona, men i själva verket bokar Nice och Lissabon. Den visar också att danskarna är de som spenderar mest per bokad biljett, bland svenskar, norrmän och danskar.

Holländska KLM, ett av Europas största flygbolag med 328 destinationer i 118 länder, har kartlagt sökningar och bokningar samt genomsnittspris per biljett hos sina resenärer. Det framgår att de mest frekventa sökningarna via klm.se avser resor till Bangkok i Thailand samt till Barcelona i Spanien. Andra destinationer vi drömmer om är kubanska Havanna och Perus huvudstad Lima som hamnar på sjätte respektive åttonde plats. I den absoluta toppen ligger flygbolagets hemvist; Amsterdam.

– Bangkok är en otroligt populär destination året om för oss nordbor. Efterfrågan på Barcelona minskar något, men från väldigt höga nivåer. Nu kommer konkurrens från andra spanska städer och inte minst från grannlandet Portugals huvudstad Lissabon som går om när det gäller genomförda bokningar, säger Paul Terstegge, Nordenchef för Air France och KLM.

När det kommer till genomförda bokningar toppar Amsterdam följt av Nice på franska Rivieran samt Portugals huvudstad Lissabon. Även i Norge (via klm.no) ligger bokningarna i topp till Amsterdam, med Nice på andra plats. Som tredje favoritval har norrmännen Alicante i Spanien. Via KLM:s danska bokningssida bokas flest resor till Amsterdam följt av Paris och Bangkok. Bokningsstatistiken* visar att danskarna är de som spenderar mest på bokningar via KLM. Genomsnittsbiljetten ligger ca 15% över svenskarna, vilka är de som spenderar minst.