Algarve är ett välkänt resmål för svenska golfspelare. Solresor flyger nu direkt till Algarvekusten som enda större svenska charterarrangör. Golfbanorna håller mycket hög klass med pärlor som Monte Rei, Vilamoura, Palmares, Oceanico Victoria och många fler.

Solresor erbjuder olika typer av golfpaket, till exempel ett paket med boende i Vilamoura och golfspel på närliggande banor. Spelarna åker då arrangerad transport till och från banorna. Solresor erbjuder också ett golfpaket för den som vill se mer av Algarvekusten, då gästen under en vecka besöker fyra olika banor med hjälp av en hyrbil. I november erbjuds resan ”Portugals pärlor” med spel enbart på toppbanor.

Lanzarote är en klassisk semesterö med sina kontraster mellan vita hus, blått hav och svart lavasten. Vintersäsongen 14/15 blir den första med Solresors golfpaket. Ön erbjuder två golfbanor; Lanzarote Golf och Costa Teguise Golf. Den förstnämnda banan är i fin kondition och har en välkomnande öppning de första sex hålen innan svårighetsgraden ökas. Costa Teguise är en spännande bana där de flesta hålen inramas av palmträd. På bägge klubbarna råder en lugn och skön atmosfär.

– Vi ser också en fortsatt stor efterfrågan på golfresor till Förenade Arabemiraten, där framförallt lyxbanan Al Hamra GC i Ras Al Khaimah lockar, säger Peter Ellqvist, produktchef Solresor Golf.