Nästa sommar utökar Fritidsresor programmet med Algarve i Portugal. Här kan svenska resenärer upptäcka vacker natur, golf i världsklass och flera unika hotellkoncept.

– Intresset för att resa i Europa växer och vi tittar ständigt på nya destinationer. Portugal har något för de allra flesta – allt från fantastisk natur och storslagna landskap till vin och mat. Det i kombination med ett bra utbud av våra hotellkoncept gör Algarve till en spännande nyhet nästa sommar, säger Leyla Öfwerström, informatör på TUI/Fritidsresor.

Algarve är ett solsäkert resmål med vackra vikar, dramatiska klippformationer och långa sandstränder. Landet har ett medelhavsklimat med milda vintrar och varma, torra somrar. Vattentemperatureren ligger mellan 20 och 22 grader under perioden juni till oktober. Fritidsresor erbjuder fyra olika destinationer vid Algarvekusten med egna tränings- och parhotell.

Destinationerna i Algarve:

  • Albufeira – Portugal mest kända strand
  • Tavira – Antik stad med pittoreskt centrum
  • Lagos – Vackra sandstränder, små- stadsatmosfär och historiskt centrum
  • Alvor – Fantastiska stränder, vackra klippformationer och genuin atmosfär.

Hotelltips i Portugal för den som vill ha en aktiv semester:

Robinson Club Quinta da Ria: Portugal, särskilt Algarvekusten, är känd för sina många golfbanor. Två av de bästa ligger i direkt anslutning till TUI/Fritidsresors hotell ”Robinson Club Quinta da Ria” utanför Tavira, en av kustens vackraste städer.

Hotelltips för par:

Sensimar Falesia Atlantic: Ett vuxenhotell med vackert läge på en klippa med fantastisk utsikt över Atlanten i badorten Olhos d’Agua. Här har du allt du behöver för en lyckad semester: god mat, spa och vackra omgivningar.