Med den unika blandningen av naturupplevelser, vandringar och ett charmigt stadsliv med modern shopping möter Madeira två trender: Vuxna som reser utan barn, och resenärer som söker en aktiv semester med träning och motion.

Inför vintersäsongen presenterar Fritidsresor allt från klassiska Reid`s Palace och högklassiga vuxenhotell till Blue Star Pestana Miramar & Village med skandinavisktalande personal och aktiviteter för familjen.

Funchal har ömsat skinn utan att ha förlorat charmen, säger Fritidsresors Lottie Knutson som nyss kommit tillbaka från ön. I de gamla kvarteren samsas nya barer med genuina krogar. Mat och vin håller hög nivå. Det är relativt prisvärt och klimatet är milt. Madeira har goda chanser att locka helt nya resenärer under de närmaste åren, fortsätter Lottie Knutson.

Exempel på aktiviteter på Madeira: Vandringar, mountainbiketurer, delfinsafari, djuphavsfiske, golf, ridning. En stor del av maten som konsumeras på Madeira är lokalproducerad. Exempelvis kommer mycket av grönsakerna och fisken som säljs i butiker och restauranger direkt från ön.