Apollo erbjuder i vinter tre olika vandringsresor på Gran Canaria, Teneriffa/La Gomera och Madeira. Dessa öar erbjuder mycket bra vandringsmöjligheter i en fantastisk natur. Vandringsveckan kan även kombineras en extra vecka på resmålet.

För att följa med på en vandringsresa behöver man inte vara i någon toppform, men ändå ha en god kondition. Beroende på destination kommer vi att vandra på både låg och hög höjd och väder och vind kan ibland ställa till det på stigar och bergsvägar. Vi vandrar mellan 4-6 timmar per dag. På alla vandringar finns en lokalt utbildad bergsguide som kan området vi vandrar i. Vi vandrar i mindre grupper (10-20 gäster) och på en del av vandringarna delar vi upp oss i grupper om två, där den ena gruppen kanske väljer en lättare vandring än den andra.

– Vi vet att många vill var allt mer aktiva på sin semester. Därför är det inte så konstigt att vandring har blivit mer och mer populärt de senaste åren. Det är ett fantastiskt sätt att uppleva ett resmål på. Det är verkligen en upplevelse för både kropp och själ, säger Kajsa Moström, informationschef på Apollo.

Madeira är en av de bästa platserna i världen för vandring. Naturrikedomen något utöver det vanliga. Här finns en mängd spännande vandringsleder och under en aktiv vecka bestiger vi både Madeiras högsta topp och vandrar utmed öns levador som slingrar sig längs de gröndraperade bergssidorna.